Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés csokoládészalámi recept

Gesztenyés csokoládészalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 300 gramm háztartási keksz összezúzva
    • 300 gramm gesztenyemassza
    • 200 gramm csokoládé
    • 175 gramm cukor
    • 150 gramm puha vaj
    • 2 evőkanál sárgabarack Extra Jam (lekvár)
    • 2 evőkanál rum

    Elkészítése:

    Miután minden hozzávalót előkészítettünk, kezdjük azzal, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint a csokoládé megolvadt tegyük bele a vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, ekkor adjuk hozzá a cukrot is.

    Vegyük le a megmelegedett masszát, tegyük bele a gesztenyét, lekvárt és a rumot. Jól keverjük össze, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a darabolt kekszet is.

    Kiterített folpackra halmozzuk és szorosan feltekerjük. Próbáljuk henger alakúra formázni, majd tegyük a hűtőbe egy napra.

    Másnapra már megszilárdul, ekkor forgassuk porcukorral kevert vaníliás cukorba és csomagoljuk papírba.

    Tároljuk 5-6 órát hűtőben, ezután tálaljuk, mint egy szalámit és szeleteljük.

    Tipp:

    Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek