Gesztenyés csokoládészalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés csokoládészalámi

Hozzávalók:

  • 300 gramm háztartási keksz összezúzva
  • 300 gramm gesztenyemassza
  • 200 gramm csokoládé
  • 175 gramm cukor
  • 150 gramm puha vaj
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 2 evőkanál rum

Elkészítése:

Miután minden hozzávalót előkészítettünk, kezdjük azzal, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint a csokoládé megolvadt tegyük bele a vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, ekkor adjuk hozzá a cukrot is.

Vegyük le a megmelegedett masszát, tegyük bele a gesztenyét, lekvárt és a rumot. Jól keverjük össze, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a darabolt kekszet is.

Kiterített folpackra halmozzuk és szorosan feltekerjük. Próbáljuk henger alakúra formázni, majd tegyük a hűtőbe egy napra.

Másnapra már megszilárdul, ekkor forgassuk porcukorral kevert vaníliás cukorba és csomagoljuk papírba.

Tároljuk 5-6 órát hűtőben, ezután tálaljuk, mint egy szalámit és szeleteljük.

Tipp:

Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.