Gesztenyepüré szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Sárga piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 ek étolaj
- 2 ek meleg víz
- 1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 2 tk étolaj
- 2 ek meleg víz
A lapok lekenéséhez:
- 1,5 dl rumos tej
A krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tejszínhab
A tetejére:
- 4 dkg olvasztott csokoládé
Az oldalára:
- 2 tk csokoládé lapocska
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.
A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.
A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.
A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.
Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.
A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »