Gesztenyepüré szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Sárga piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 ek étolaj
- 2 ek meleg víz
- 1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 2 tk étolaj
- 2 ek meleg víz
A lapok lekenéséhez:
- 1,5 dl rumos tej
A krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tejszínhab
A tetejére:
- 4 dkg olvasztott csokoládé
Az oldalára:
- 2 tk csokoládé lapocska
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.
A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.
A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.
A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.
Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.
A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »