Gesztenyepüré szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Sárga piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 ek étolaj
- 2 ek meleg víz
- 1 kk sütőpor
Kakaós piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 2 tk étolaj
- 2 ek meleg víz
A lapok lekenéséhez:
- 1,5 dl rumos tej
A krémhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tejszínhab
A tetejére:
- 4 dkg olvasztott csokoládé
Az oldalára:
- 2 tk csokoládé lapocska
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet.
A sütőport és a lisztet elkeverjük . Egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 180 fokon kb 20 alatt megsütjük.
A kakaós piskóta készítése ugyanaz, mint a sárga piskótáé csak két vékony lapot sütünk belőle.
A kihűlt piskótát betöltjük. Alul lesz az egyik kakaós lap, amit rumos tejjel lekenünk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 3 részre osztjuk. 1/3 részt rákenjük a kakaós lapra.
A gesztenyét úgy osztjuk el a lapok között, hogy a sütemény tetejére is kerüljön. A gesztenye masszából a reszelő durvább részén reszelünk a tejszínre.
Rátesszük a sárga piskótát és lekenjük rumos tejjel. Következik a tejszín rá, majd a gesztenye. Befedjük a 2. kakaós lappal, amit szintén megkenünk rumos tejjel.
A tejszínnel a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Reszelünk rá gesztenyét. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Az oldalára csoki lapocskákat szórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!