Fehércsokis-áfonyás zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg cukor
- 1 csomag instant élesztő
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- 25 dkg vaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 50 dkg baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vörösáfonya
Tetejére:
- 10 dkg fehércsoki
Elkészítése:
A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. A sütőlapot (30*40 cm-es) belisztezzük.
A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk, de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát.
A tésztát három részre osztjuk és egy kicsit (30 percet) hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk az első tésztát, a lisztezett sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki, és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta.
A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá a felolvasztott csokit.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, ha persze, ha marad belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









