Fehércsokis-áfonyás zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 1 csomag instant élesztő
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- 25 dkg vaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 50 dkg baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vörösáfonya
Tetejére:
- 10 dkg fehércsoki
Elkészítése:
A töltelékhez a darált diót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük. A sütőlapot (30*40 cm-es) belisztezzük.
A tészta anyagait a robotgép táljába töltjük és szép simára dagasztjuk, de kézzel is begyúrhatjuk a tésztát.
A tésztát három részre osztjuk és egy kicsit (30 percet) hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk az első tésztát, a lisztezett sütőlemezre tesszük, villával megszurkáljuk és vastagon megkenjük baracklekvárral. A szokásostól eltérően a diót kristálycukorral keverjük ki, és így szórjuk a lekvárra szépen elosztva, majd az áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta.
A következő tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Így folytatjuk a kenést, majd a tetején lévő tésztát is villával megszurkáljuk.
175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, csak ezután kenjük rá a felolvasztott csokit.
Hosszúkás szeletekre vágjuk. Nagyon puha, nagyon finom. Másnap, harmadnap is ugyanolyan finom, ha persze, ha marad belőle.