Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu recept

Epres tiramisu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg mascarpone sajt
    • 5 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor
    • 60 dkg földieper
    • 25-30 db babapiskóta
    • 2-3 ek eperlekvár
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.

    A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.

    Óvatosan összeforgatom az egészet.

    Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.

    Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.

    A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.

    2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá