Epres tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone sajt
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 60 dkg földieper
- 25-30 db babapiskóta
- 2-3 ek eperlekvár
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.
A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.
Óvatosan összeforgatom az egészet.
Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.
Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.
A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.
2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.