Epres tiramisu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 60 dkg földieper
  • 25-30 db babapiskóta
  • 2-3 ek eperlekvár
  • 1/2 citrom leve

Elkészítése:

Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.

A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.

Óvatosan összeforgatom az egészet.

Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.

Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.

A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.

2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.