Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tejberizs recept

Epres tejberizs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tejberizshez:

    • 20 dkg rizs
    • 6 dl tej
    • 1,5 dl habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Eperdzsemhez:

    • 50 dkg eper
    • 3 ek méz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 púpozott tk étkezési keményítő + 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    A rizst legalább két vízben mossuk meg és alaposan csepegtessük le.

    Ezután adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, melegítsük forráspontig, majd vegyük kisebbre a hőfokot és főzzük puhára. Főzés közben többször keverjük meg, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak e a rizsszemek (amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben).

    Amikor a rizs puhára főtt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük alaposan össze.

    Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel.

    Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet, adjuk hozzá a feldarabolt epret, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd néha megkeverve, pároljuk pár percig.

    Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá az eperhez és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen a dzsem).

    Az elkészült tejberizst az eperdzsemmel váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá