Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes piskótatekercs recept

Eperkrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói (gáztepsihez):

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 2 dkg kakaó (holland)
    • 2 ek forró víz
    • 1 tk vaníliaaroma

    Eperkrém hozzávalói:

    • 30 dkg eper
    • 30 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 15-20 dkg porcukor

    Elkészítése

    Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön.  Ekkor állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig.

    A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)

    Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra. Ezután óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával. (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen)

    Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!)

    Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez)

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

    Ezután vegyünk ki belőle pár kanállal és tegyük félre. (ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét)

    A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze. (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez)

    Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel. Ezután óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is.

    Ezután a félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, majd a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a roládot, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá