Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperhabos csokoládés szelet recept

Eperhabos csokoládés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 14 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 kk sütőpor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek hideg víz
    • 1 csipet só
    • 14 dkg kristálycukor
    • 1 vaníliás cukor

    Krém:

    • 2 dl habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg eper
    • 10 gr zselatin
    • 2 dl natúr joghurt

    A mázhoz:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 1 ek eperlé

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

    A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Elkészítjük a krémet:

    Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.

    1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.

    Hozzáadjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot és a feloldott zselatint, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.

    Összeállítás:

    A kihűlt tésztalapot 3 részre vágjuk, majd a krémmel beltöltjük, úgy, hogy az oldalára is kenünk.

    A máz elkészítése:

    A máz hozzávalóit kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.

    Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd szeleteljük.

    Tipp:

    10 nagy szelet lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá