Eperhabos csokoládés szelet recept
Hozzávalók:
- 14 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek hideg víz
- 1 csipet só
- 14 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg eper
- 10 gr zselatin
- 2 dl natúr joghurt
A mázhoz:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 ek eperlé
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet:
Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzáadjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot és a feloldott zselatint, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapot 3 részre vágjuk, majd a krémmel beltöltjük, úgy, hogy az oldalára is kenünk.
A máz elkészítése:
A máz hozzávalóit kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd szeleteljük.
Tipp:
10 nagy szelet lett belőle.