Eperhabos csokoládés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Eperhabos csokoládés szelet

Hozzávalók:

  • 14 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 ek hideg víz
  • 1 csipet só
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor

Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper
  • 10 gr zselatin
  • 2 dl natúr joghurt

A mázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek eperlé

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet:

Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.

1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.

Hozzáadjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot és a feloldott zselatint, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.

Összeállítás:

A kihűlt tésztalapot 3 részre vágjuk, majd a krémmel beltöltjük, úgy, hogy az oldalára is kenünk.

A máz elkészítése:

A máz hozzávalóit kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.

Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd szeleteljük.

Tipp:

10 nagy szelet lett belőle.