Hozzávalók:
Krém:
A mázhoz:
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzáadjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot és a feloldott zselatint, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
A kihűlt tésztalapot 3 részre vágjuk, majd a krémmel beltöltjük, úgy, hogy az oldalára is kenünk.
A máz hozzávalóit kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd szeleteljük.
10 nagy szelet lett belőle.