Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán gesztenyés őzgerinc recept

Duplán gesztenyés őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
    Tésztához:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek liszt
    • késhegynyi sütőpor

    Krémhez:

    • 1 cs csokis pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
    • 3 ek porcukor
    • rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

    Tetejére:

    • 2-2,5 habtejszín
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

    A lisztbe belekeverjük a sütőport.

    Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

    Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

    A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

    Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.

    Krém:

    A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

    A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

    Összeállítás:

    A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).

    A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet.

    Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

    Másnap kifordítjuk a formábaól, lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.

    Szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá