Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós rácsos recept

Diós rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg kristálycukor
    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg sertés zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl baracklekvár

    Diós töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg kristálycukor
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg aszalt sárgabarack
    • 1 evőkanál liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:

    A liszttel keverjük el a kristálycukrot, sütőport, adjuk hozzá a zsírt, amit morzsoljunk el a két kezünk segítségével. Ha már zsír és a lisztes keverék szép morzsás, adjuk hozzá a tojássárgájákat végül a tejfölt. Gyúrjunk belőle szép sima tésztát, majd felezzük el.

    A tészta egyik felét nyújtsuk ki közepes tepsi nagyságúra, majd tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük rá a baracklekvárt.

    A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el a liszttel a cukros tojássárgáját, adjuk hozzá a diót és azzal is keverjük el. Adjuk fokozatosan a diós keverékhez a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Keverjük bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A kész rleémt simítsuk a kinyújtott tésztára

    A tészta másik felét nyújtsuk ki készítsünk belőle tészta csíkokat. A dióhab tetejét díszítsük a tészta csíkokkal rács alakban.

    Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá