Hozzávalók:
Tészta:
Diós töltelék:
Elkészítése:
A liszttel keverjük el a kristálycukrot, sütőport, adjuk hozzá a zsírt, amit morzsoljunk el a két kezünk segítségével. Ha már zsír és a lisztes keverék szép morzsás, adjuk hozzá a tojássárgájákat végül a tejfölt. Gyúrjunk belőle szép sima tésztát, majd felezzük el.
A tészta egyik felét nyújtsuk ki közepes tepsi nagyságúra, majd tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük rá a baracklekvárt.
A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el a liszttel a cukros tojássárgáját, adjuk hozzá a diót és azzal is keverjük el. Adjuk fokozatosan a diós keverékhez a keményre felvert tojáshabot. Keverjük el szép simára vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze. Keverjük bele az apróra vágott aszalt sárgabarackot. A kész rleémt simítsuk a kinyújtott tésztára
A tészta másik felét nyújtsuk ki készítsünk belőle tészta csíkokat. A dióhab tetejét díszítsük a tészta csíkokkal rács alakban.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt süssük készre.