Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, omlós leveles kifli recept

Diós, omlós leveles kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg margarin vagy vaj
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A lekenéshez:

    • 4-5 evőkanál olvasztott zsír

    A töltelékhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.

    Egyenként vékonyra kisodorjuk és lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Akár másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

    A pihentetett tésztákat elfelezzük, így négy kis rúd lesz belőle.

    Egyenként vékonyra kinyújtjuk.

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ízesítjük a reszelt citrom héjjal. Én a levéből is facsartam hozzá, majd belefogatjuk a diót. A tölteléket 4 részre osztjuk
    .
    A kinyújtott lap alsó felére egy csíkban felkenjük a töltelék egy részét, majd feltekerjük. Feldaraboljuk ízlés szerint, majd kissé meghajlítjuk a kifliket. A másik 3 rúdnál is így járunk el. Nem szabad szorosan tekerni, mert akkor kireped!

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket.

    180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá