Hozzávalók:
A tésztához:
A lekenéshez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.
Egyenként vékonyra kisodorjuk és lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Akár másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.
A pihentetett tésztákat elfelezzük, így négy kis rúd lesz belőle.
Egyenként vékonyra kinyújtjuk.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ízesítjük a reszelt citrom héjjal. Én a levéből is facsartam hozzá, majd belefogatjuk a diót. A tölteléket 4 részre osztjuk
.
A kinyújtott lap alsó felére egy csíkban felkenjük a töltelék egy részét, majd feltekerjük. Feldaraboljuk ízlés szerint, majd kissé meghajlítjuk a kifliket. A másik 3 rúdnál is így járunk el. Nem szabad szorosan tekerni, mert akkor kireped!
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket.
180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!