Diós, omlós leveles kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája

A lekenéshez:

  • 4-5 evőkanál olvasztott zsír

A töltelékhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre vágjuk.

Egyenként vékonyra kisodorjuk és lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit.

Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Akár másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

A pihentetett tésztákat elfelezzük, így négy kis rúd lesz belőle.

Egyenként vékonyra kinyújtjuk.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd ízesítjük a reszelt citrom héjjal. Én a levéből is facsartam hozzá, majd belefogatjuk a diót. A tölteléket 4 részre osztjuk
.
A kinyújtott lap alsó felére egy csíkban felkenjük a töltelék egy részét, majd feltekerjük. Feldaraboljuk ízlés szerint, majd kissé meghajlítjuk a kifliket. A másik 3 rúdnál is így járunk el. Nem szabad szorosan tekerni, mert akkor kireped!

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kifliket.

180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!