Diós mézes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - késhegynyi szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.
A gyúrt tésztánkat osszuk el 6 részre, majd lisztezett deszkán (vagy egyből sütőpapíron) nyújtsuk ki egyenként kb 25*30 cm-es lapokká.
Helyezzük a lapokat sütőpapíros sütőlapokra (vagy tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg a lapokat egyenként.
Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen kiszáradhatnak a lapok.
A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját.
Ha ez kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a megmaradt 3 tojásfehérjéből gőz fölött vert habot, a darált diót és a rumot.
A lapokat a kész krémmel betöltjük. A tetejére vékony réteg krém és darált dió kerül.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









