Diós mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.
A gyúrt tésztánkat osszuk el 6 részre, majd lisztezett deszkán (vagy egyből sütőpapíron) nyújtsuk ki egyenként kb 25*30 cm-es lapokká.
Helyezzük a lapokat sütőpapíros sütőlapokra (vagy tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg a lapokat egyenként.
Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen kiszáradhatnak a lapok.
A krémhez a tejben felfőzzük a cukrot, a búzadarát, a vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját.
Ha ez kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a megmaradt 3 tojásfehérjéből gőz fölött vert habot, a darált diót és a rumot.
A lapokat a kész krémmel betöltjük. A tetejére vékony réteg krém és darált dió kerül.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »