Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-lekváros tekercs recept

Diós-lekváros tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt

    Krém:

    • 3 dl habtejszín
    • 6 evőkanál enyhén pirított, darált dió
    • 3 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál sárgabarack dzsem

    Bevonáshoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 teáskanál étolaj
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

    5 percig pihentetjük, majd az egyik felét a sütőpapírral elkezdjük a feléig felcsavarni. Megfordítjuk, majd ezen az oldalon a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, levágjuk, konyharuhára tesszük és ezt az oldalát ellenkező irányban szintén felcsavarjuk, majd így hagyjuk kihűlni.

    A hideg tejszínt felverjük, belekeverjük a cukrot és a darált diót.

    A piskóta mind két oldalát kicsavarjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és a konyharuhát. Az egyik felét megkenjük vékonyan barack dzsemmel,majd a krém felével és vissza felcsvarjuk és megfordítjuk.

    Ezt az oldalát is megkenjük a dzsemmel és a krém másik felével, majd ezt is feltekerjük.

    A kifolyó krémet a tetején elsimítjuk, majd hűtőben lehűtjük.

    Egy tálba tördeljük az csokit, hozzáadjuk a vajat és az olajat. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a tekercsre öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. A csokira tehetünk fél diószemeket.

    Tálalásnál vastagabb szeletekre vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá