Diós-lekváros tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt

Krém:

  • 3 dl habtejszín
  • 6 evőkanál enyhén pirított, darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál sárgabarack dzsem

Bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 teáskanál étolaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, majd a keményre vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

5 percig pihentetjük, majd az egyik felét a sütőpapírral elkezdjük a feléig felcsavarni. Megfordítjuk, majd ezen az oldalon a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, levágjuk, konyharuhára tesszük és ezt az oldalát ellenkező irányban szintén felcsavarjuk, majd így hagyjuk kihűlni.

A hideg tejszínt felverjük, belekeverjük a cukrot és a darált diót.

A piskóta mind két oldalát kicsavarjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és a konyharuhát. Az egyik felét megkenjük vékonyan barack dzsemmel,majd a krém felével és vissza felcsvarjuk és megfordítjuk.

Ezt az oldalát is megkenjük a dzsemmel és a krém másik felével, majd ezt is feltekerjük.

A kifolyó krémet a tetején elsimítjuk, majd hűtőben lehűtjük.

Egy tálba tördeljük az csokit, hozzáadjuk a vajat és az olajat. Vízgőz fölött felolvasztjuk és a tekercsre öntjük, majd elsimítjuk a tetejét. A csokira tehetünk fél diószemeket.

Tálalásnál vastagabb szeletekre vágjuk.