Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (kb. 30 db fánkhoz):

    • 30 dkg liszt
    • 1,5 dl tejföl
    • 2 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • reszelt citromhéj
    • 1 ek rum
    • csipet só
    • kb. 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgákat, és a rumot, majd dolgozzuk, gyúrjuk össze, hogy egy sima tésztát kapjunk.

    Ezután csomagoljuk be egy fóliába, majd tegyük be a hűtőbe egy fél órára.

    Amikor a tészta már kellően lehűlt, vegyük ki a hűtőből, majd egy lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra.

    Ezután derelyevágóval (v. késsel) vágjuk fel rombusz alakúra a kinyújtott tésztát, és ejtsünk a közepén egy hosszanti bemetszést, majd a tészta egyik sarkát húzzuk át rajta.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzünk bele pár darab tésztát és mindkét oldalát süssük szép pirosra. (közepes lángon süssük, hogy a tészta kellően átsüljön, de ne száradjon ki)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá