Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés madártejszelet recept

Csokoládés madártejszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 evőkanál keserű kakaópor
    • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A tetejére:

    • 4 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.

    A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is. A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.

    Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekor cukorral)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá