Csokoládés madártejszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokoládés madártejszelet

Hozzávalók:

  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A tésztához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.

A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is. A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.

Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekor cukorral)