Csokoládé hercegnő szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vágott dió
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 ml rumaroma
A tetejére:
- 250 ml habtejszín
- 1 kk kakaópor
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A diót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzuk. Óvatosan forgassuk a habhoz, vigyázva, hogy ne törjük össze!
Sütőpapírral bélelt, 23*34 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk és vízgőzre téve, folyamatosan tovább verve sűrűre főzzük. Mikor elkezd krémesedni, hozzákeverjük a kakaóport is és még egy percig a gőz fölött főzzük.
A masszát kihűtjük, majd a vajat és a rumaromát is alaposan beledolgozzuk. A tésztát megkenjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ízlés szerint díszítjük a süteményt a kétféle habbal.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »