Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé hercegnő szelet recept

Csokoládé hercegnő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg vágott dió
    • 10 dkg darált dió
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 25 dkg vaj
    • 20 ml rumaroma

    A tetejére:

    • 250 ml habtejszín
    • 1 kk kakaópor

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A diót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzuk. Óvatosan forgassuk a habhoz, vigyázva, hogy ne törjük össze!

    Sütőpapírral bélelt, 23*34 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk és vízgőzre téve, folyamatosan tovább verve sűrűre főzzük. Mikor elkezd krémesedni, hozzákeverjük a kakaóport is és még egy percig a gőz fölött főzzük.

    A masszát kihűtjük, majd a vajat és a rumaromát is alaposan beledolgozzuk. A tésztát megkenjük a krémmel.

    A tejszínt kemény habbá verjük. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ízlés szerint díszítjük a süteményt a kétféle habbal.

    Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeletelhetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá