Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A diót, a kakaóport, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habbal összedolgozzuk. Óvatosan forgassuk a habhoz, vigyázva, hogy ne törjük össze!
Sütőpapírral bélelt, 23*34 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk és vízgőzre téve, folyamatosan tovább verve sűrűre főzzük. Mikor elkezd krémesedni, hozzákeverjük a kakaóport is és még egy percig a gőz fölött főzzük.
A masszát kihűtjük, majd a vajat és a rumaromát is alaposan beledolgozzuk. A tésztát megkenjük a krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük. Elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ízlés szerint díszítjük a süteményt a kétféle habbal.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!