Caprese recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 30 dkg mandula-darálva
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk sütőpor
- 4 cl dió likőr
- 1 csipet só
Elkészítése:A
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadagoljuk. Krémesre kevertjük.
Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét.
Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Lazán összekeverjük a mandulás tésztát.
Zsiradékkal kikent, rizs liszttel megszórt, 28 cm-es kivehető aljjal rendelkező pite formába beleöntjük a tésztát, 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.
Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Gluténmenetes táplálkozásba beilleszthető sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









