Caprese recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 30 dkg mandula-darálva
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk sütőpor
- 4 cl dió likőr
- 1 csipet só
Elkészítése:A
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadagoljuk. Krémesre kevertjük.
Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét.
Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Lazán összekeverjük a mandulás tésztát.
Zsiradékkal kikent, rizs liszttel megszórt, 28 cm-es kivehető aljjal rendelkező pite formába beleöntjük a tésztát, 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.
Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Gluténmenetes táplálkozásba beilleszthető sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »