Caprese recept

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 13 dkg cukor
- 30 dkg mandula-darálva
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk sütőpor
- 4 cl dió likőr
- 1 csipet só
Elkészítése:A
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadagoljuk. Krémesre kevertjük.
Hozzákeverjük a darált mandulát, sütőport, sót, likőrt, valamint a gőz fölött felolvasztott csokoládét.
Végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Lazán összekeverjük a mandulás tésztát.
Zsiradékkal kikent, rizs liszttel megszórt, 28 cm-es kivehető aljjal rendelkező pite formába beleöntjük a tésztát, 180°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.
Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Gluténmenetes táplálkozásba beilleszthető sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »