Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Caprese tésztasaláta recept

Caprese tésztasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Saláta:

    • kb 30 dkg (fusilli) tészta
    • 15-20 dkg paradicsom
    • 1 csomag mini mozzarella
    • negyed gránátalma
    • 15 dkg olívabogyó
    • 5 szelet bacon

    Öntet:

    • kb 15 dkg zöld pesto
    • 2 ek majonéz
    • 1 ek (dijoni) mustár
    • 1 ek méz
    • 1,5 ek citromlé
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.

    A gránátalma magjait kiszedjük.

    A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.

    Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma madjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.

    Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.

    Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá