Caprese tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Caprese tésztasaláta

Hozzávalók:
Saláta:

  • kb 30 dkg (fusilli) tészta
  • 15-20 dkg paradicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • negyed gránátalma
  • 15 dkg olívabogyó
  • 5 szelet bacon

Öntet:

  • kb 15 dkg zöld pesto
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek (dijoni) mustár
  • 1 ek méz
  • 1,5 ek citromlé
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.

A gránátalma magjait kiszedjük.

A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.

Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma madjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.

Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.

Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.