Hozzávalók:
Saláta:
Öntet:
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben felaprítjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót.
A gránátalma magjait kiszedjük.
A bacont ropogósra sütjük, majd ezt is feldaraboljuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és az olívabogyót. A gránátalma madjainak és a baconnek is a nagyrészét hozzáadjuk, a többit félretesszük a díszítéshez.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd 2-3 evőkanálnyit adunk a tésztasalátához és jól összeforgatjuk. Ha szükséges, akkor az öntetből még tehetünk rá.
Kínálhatjuk sült hússal és felturbózhatjuk még több zöld salátával. A hozzávalók arányát saját magunkra alakíthatjuk, növelhetjük a zölségek mennyiségét tetszőlegesen. A saláta készülhet teljeskiőrlésű tésztából is.