Brazil Coca-Colás kókuszos sütemény recept

Hozzávalók 20×30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 1,8 dl Coca Cola
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag kókuszos pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 tubus cukrozott sűrített tej 170 gr
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
A krém tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzá adjuk a tojás sárgákat, a Coca Colát és a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztáról levesszük a sütőpapírt, majd kihűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral elkeverjük és felfőzzük.
Tűzről lehúzva hozzá keverjük a kókuszreszeléket és a sűrített tejet is.Tűzre visszatéve összekeverjük.
Ezután kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tészta tetejére simítjuk a krémet,bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kissé lehűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »