Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bosnyák szelet matchateával recept

Bosnyák szelet matchateával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az első tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    A második tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg kristálycukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 tk zöld matcha teapor

    A kenéshez és szóráshoz:

    • baracklekvár
    • 3 dkg hántolt mandula darálva
    • barna nádcukor

    Elkészítése:

    A tésztát előző nap készítem el, mert pihentetem a hűtőbe.

    Liszteket a sütőporral, margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és géppel összegyúrjuk.

    Teflonbevonatú tepsibe helyezzük a tésztát, amit kinyújtunk akkora nagyságúra, mint a sütőlemez.

    A tésztát sűrűbb házi baracklekvárral nem túl vékonyan megkenjük. Megszórjuk a darált mandulával.

    A második tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.Barna nádcukorral megszórjuk.

    Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.

    A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.

    Tipp:

    Tepsi mérete 20×36 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá