Hozzávalók:
Az első tésztához:
A második tésztához:
A kenéshez és szóráshoz:
Elkészítése:
A tésztát előző nap készítem el, mert pihentetem a hűtőbe.
Liszteket a sütőporral, margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és géppel összegyúrjuk.
Teflonbevonatú tepsibe helyezzük a tésztát, amit kinyújtunk akkora nagyságúra, mint a sütőlemez.
A tésztát sűrűbb házi baracklekvárral nem túl vékonyan megkenjük. Megszórjuk a darált mandulával.
A második tészta hozzávalóit is összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.Barna nádcukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 25 percig sütjük.
A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.
Tepsi mérete 20×36 cm