Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci tarka recept

Boci tarka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt liszt
    • 1 dl étolaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek kristálycukor
    • 2,5 dl tej (hideg)
    • 2 ek kakaó (cukrozatlan)
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 cs sütőpor
    • egy csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek búzadara
    • 2 dkg vaj (olvasztott)
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és keverjük simára.

    Ezután állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az étolajat, majd a tejet is.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a cukros-tojásos keverékhez.

    A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a masszához.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a kevert tésztát.

    A túróhoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután kisebb halmokban kanalazzuk rá a tepsiben lévő tészta tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb 40 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá