Boci tarka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Boci tarka

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 35 dkg liszt liszt
  • 1 dl étolaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 2,5 dl tej (hideg)
  • 2 ek kakaó (cukrozatlan)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 cs sütőpor
  • egy csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és keverjük simára.

Ezután állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az étolajat, majd a tejet is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a cukros-tojásos keverékhez.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd fakanállal, óvatosan keverjük hozzá a masszához.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a kevert tésztát.

A túróhoz adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.

Ezután kisebb halmokban kanalazzuk rá a tepsiben lévő tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük közepes hőmérsékleten kb 40 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.