Barackos-sajttortás szelet recept

Hozzávalók egy 22*33 cm-es tepsihez:
Alap:
- 300 g finomliszt
- 90 g (barna)cukor
- csipet só
- 220 g olvasztott vaj
Töltelék:
- 3-4 barack kockázva
- 1 ek citromlé
- 1/4-ed tk szerecsendió
Töltelék:
- 700 g mascarpone
- 150 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliaaroma vagy paszta
Tetejére:
- 85 g finomliszt
- 95 g (barna)cukor
- 100 g puha vaj
- 55 g zabpehely
- 1 marék nagyobb darabokra vágott dió
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
Alap:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan összekeverjük. Ezt a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe és 15 percig sütjük.
Töltelék:
A mascarponét összekeverjük a cukorral, majd egyesével belekeverjük a tojásokat és a vaníliát. Ezt a masszát rásimítjuk az elősütött alapra, majd rátesszük a citromlével és szerecsendióval elkevert barackot.
Tetejére:
A tetejére való alapanyagokat összegyúrjuk, majd a varack tetejére tesszük kisebb darabokban.
40-45 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor felszeljük és ízlés szerint csorgathatunk rá karamellöntetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »