Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-piskótás kocka recept

Barackos-piskótás kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Az alsó tésztához:

    • 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 tasak sütőpor

    A piskótához:

    • 5 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 evőkenál kakaópor
    • 1/2 tasak sütőpor

    Valamint:

    • 60 dkg sárgabarack
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • cukor (izles szerint)

    Elkészítése:

    A barackokat kimagozom és 4 részre vágom.

    Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom. Ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.

    Előmelegítem a sütőt 175 fokra.

    A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.

    A felső tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).

    Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. Visszaveszem a sütőbe és további kb 20 percig sütöm.

    Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá