Barackos-piskótás kocka recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Az alsó tésztához:
- 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
A piskótához:
- 5 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkenál kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Valamint:
- 60 dkg sárgabarack
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- cukor (izles szerint)
Elkészítése:
A barackokat kimagozom és 4 részre vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom. Ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítem a sütőt 175 fokra.
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. Visszaveszem a sütőbe és további kb 20 percig sütöm.
Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »