Barackos-piskótás kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Az alsó tésztához:

  • 15 dkg zsír vagy 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak sütőpor

A piskótához:

  • 5 nagy tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkenál kakaópor
  • 1/2 tasak sütőpor

Valamint:

  • 60 dkg sárgabarack
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • cukor (izles szerint)

Elkészítése:

A barackokat kimagozom és 4 részre vágom.

Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom. Ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.

Előmelegítem a sütőt 175 fokra.

A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.

A felső tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta).

Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére. Visszaveszem a sütőbe és további kb 20 percig sütöm.

Még melegen meghintem vaníliás porcukorral.