Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-joghurtos szelet recept

Barackos-joghurtos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 dkg finomliszt
    • 9 dkg cukor
    • 1 kk sütőpor

    Pudingos réteghez:

    • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 5 dkg csokoládé
    • 3 ek cukor

    Joghurtos krémhez:

    • 150 g natúr joghurt
    • 4 db felezett őszibarack (befőtt)
    • 4 ek baracklekvár
    • 1 dl befőttlé
    • 15 grzselatin
    • 2 dl habtejszín

    A tetejére:

    • 1 cs tortazselé
    • 250 ml víz
    • 3 ek cukor

    Elkészítése:

    A piskóta:

    Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

    A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük.

    A krém:

    A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük és a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.

    A barackot a turmixgépben pürésítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt és a géppel összekeverjük.

    A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos-barackos-joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk.
    Hűtőbe tesszük 30 percre.

    A zselatint a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük.

    Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá