Barackos-joghurtos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3 tojás
  • 9 dkg finomliszt
  • 9 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor

Pudingos réteghez:

  • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg csokoládé
  • 3 ek cukor

Joghurtos krémhez:

  • 150 g natúr joghurt
  • 4 db felezett őszibarack (befőtt)
  • 4 ek baracklekvár
  • 1 dl befőttlé
  • 15 grzselatin
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 1 cs tortazselé
  • 250 ml víz
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A piskóta:

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá vejük 10 perc alatt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és apránként egy fakanállal beleforgatjuk.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A piskótáról lehúzzuk a papírt, majd kihűtjük.

A krém:

A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük és a csokoládét is belekeverjük. Még a forró csokoládés pudingot a kihűlt piskótára kenjük és hagyjuk kihűlni.

A barackot a turmixgépben pürésítjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz a lekvárral együtt és a géppel összekeverjük.

A zselatint a langyosra melegített befőtt levében feloldjuk és a barackos joghurthoz keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a zselatinos-barackos-joghurtba keverjük apránként. Ezt a krémet a pudingra simítjuk.
Hűtőbe tesszük 30 percre.

A zselatint a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és felfőzzük.

Langyos állapotban, amikor kezd sűrűsödni a sütemény tetejére csorgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!