Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balaton szelet recept

Balaton szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 6 dkg vaj
    • 2 ek méz
    • 1 ek kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek tejföl

    A krémhez:

    • 1 l tej
    • 13 csapott ek búzadara
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Egyéb:

    • sárgabaracklekvár
    • porcukor

    Elkészítése:

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük.

    A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a kihűlt búzadarában.

    Az alsó lapra kenjük a darás krém felét, erre tesszük a második lapot. Ezt megkenjük sárgabaracklekvárral.

    Újabb lap következik, erre a maradék krém és ezt befedjük a negyedik lappal. Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell. Másnap szeletelhető. Porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá