Babapiskótás–kávés szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Továbbá:
- 0,5 üveg baracklekvár
- 2 dl kávé
- 0,5 dl rum
- 20 dkg babapiskóta
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- csokireszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük, és lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.
A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk, és csokidarával, vagy reszelt csokival megszórjuk.
A babapiskótás–kávés szelet kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 241 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 9 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.