Babapiskótás–kávés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Továbbá:

  • 0,5 üveg baracklekvár
  • 2 dl kávé
  • 0,5 dl rum
  • 20 dkg babapiskóta

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • csokireszelék

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

24 x 39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A kisült, kihűlt piskótát egy tálcára tesszük, és lekvárral megkenjük.
Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával.

A zselatint langyos vízben feloldjuk, és a porcukorral keményre vert tejszínhabba keverjük.
A babapiskótára simítjuk, és csokidarával, vagy reszelt csokival megszórjuk.