Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Árvácska szelet recept

Árvácska szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 tojás
    • 15 dkg margarin
    • 30 dkg cukor
    • 30 dkg liszt
    • 3 késhegynyi szalalkáli
    • 210 ml tej
    • 1 kávéskanál kakaópor
    • 2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 10-15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.

    Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaóport, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat, majd a lapokat kihűtjük.

    A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.

    Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna. Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük.

    Én porcukorral szórtam meg a tetejét.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá