Árvácska szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 3 késhegynyi szalalkáli
  • 210 ml tej
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 2 teáskanál mandulaaroma + pár csepp zöld ételfesték

A krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 10-15 dkg cukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket.

Az első rész marad sárga, a második részbe belekeverjük a kakaóport, a harmadikba pedig a mandulaaromát. Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsiben megsütjük a három piskótánkat, majd a lapokat kihűtjük.

A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint és megtöltjük vele a lapokat.

Zöld lap, krém, sárga lap, krém, és végül a barna. Hűtőbe tesszük, hűlés után szeleteljük.

Én porcukorral szórtam meg a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!