Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta recept

Almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 100 g puha vaj
    • 250 g liszt
    • 1 sütőpor
    • csipet só
    • 150 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • vanília
    • 75 ml tej
    • alma
    • 1 ek cukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    A tojásokat a 150 g cukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vajat, a citrom héját. a vaníliát és a sót és elkevertem.

    Beleszitáltam a lisztet és a sütőport, hozzáöntöttem a tejet és simára kevertem.

    Egy almát megpucoltam, kockákra vágva a masszához adtam. 26 cm-es piteformát kivajaztam/liszteztem és belesimítottam a tésztát.

    Tetejére almacikkelyeket vágtam, amit aztán megszórtam a fahéjjal és az egy evőkanál cukorral és 160-170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (kb 40-45 perc)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá