Almatorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 100 g puha vaj
- 250 g liszt
- 1 sütőpor
- csipet só
- 150 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 75 ml tej
- alma
- 1 ek cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a 150 g cukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vajat, a citrom héját. a vaníliát és a sót és elkevertem.
Beleszitáltam a lisztet és a sütőport, hozzáöntöttem a tejet és simára kevertem.
Egy almát megpucoltam, kockákra vágva a masszához adtam. 26 cm-es piteformát kivajaztam/liszteztem és belesimítottam a tésztát.
Tetejére almacikkelyeket vágtam, amit aztán megszórtam a fahéjjal és az egy evőkanál cukorral és 160-170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (kb 40-45 perc)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.