Almatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 100 g puha vaj
  • 250 g liszt
  • 1 sütőpor
  • csipet só
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 75 ml tej
  • alma
  • 1 ek cukor
  • fahéj

Elkészítése:

A tojásokat a 150 g cukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vajat, a citrom héját. a vaníliát és a sót és elkevertem.

Beleszitáltam a lisztet és a sütőport, hozzáöntöttem a tejet és simára kevertem.

Egy almát megpucoltam, kockákra vágva a masszához adtam. 26 cm-es piteformát kivajaztam/liszteztem és belesimítottam a tésztát.

Tetejére almacikkelyeket vágtam, amit aztán megszórtam a fahéjjal és az egy evőkanál cukorral és 160-170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (kb 40-45 perc)