Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, mogyorókrémes rácsos recept

Almás, mogyorókrémes rácsos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 2 kk só
    • 1 mk cukor
    • 1 fagyasztott margarin (25 dkg)

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • mogyorókrém
    • 3 db párolt alma

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk.

    Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.

    Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.

    Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk.

    2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.

    Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk.

    A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos étsztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon.

    A süteményt sütőpapírral fedett tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük.

    180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

    Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá