Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás túrós béles recept

Almás túrós béles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 8 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 – 3 ek tejföl
    • 1 kk sütőpor

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • 1 / 2 citrom leve
    • 1 – 2 ek cukor – az alma édességétől függően
    • 1 tk őrölt fahéj

    Túrós töltelék :

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 – 4 ek cukor
    • 2 ek búzadara
    • csipetnyi só
    • mazsola

    továbbá:

    • búzadara a szóráshoz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

    Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.

    A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.

    A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta a kihűlt, párolt almát.

    Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.

    A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással.

    180 °C – on, kb 35 – 40 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá