Almás túrós béles recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 – 3 ek tejföl
- 1 kk sütőpor
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 1 / 2 citrom leve
- 1 – 2 ek cukor – az alma édességétől függően
- 1 tk őrölt fahéj
Túrós töltelék :
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 – 4 ek cukor
- 2 ek búzadara
- csipetnyi só
- mazsola
továbbá:
- búzadara a szóráshoz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.
A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.
A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta a kihűlt, párolt almát.
Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással.
180 °C – on, kb 35 – 40 percig sütjük.