Hozzávalók:
Tészta:
Almás töltelék:
Túrós töltelék :
továbbá:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Az almát megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, a cukrot és megpároljuk.
A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.
A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk, villával megszurkáljuk, megszórjuk kb 2 ek darával és eloszlatjuk rajta a kihűlt, párolt almát.
Az almás részre rásimítjuk a túrós tölteléket, megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással.
180 °C – on, kb 35 – 40 percig sütjük.