Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 *38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- fél citrom reszelt héja és leve
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- kb 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj (lehet több is ízlés szerint)
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél-egy órára hűtőbe betesszük becsomagolva.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, ízlésünk szerinti mennyiséget. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük.
Villával megszurkáljuk és a párolt almát elterítjük rajta egyenletesen, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is.
A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepedne a tészta.
Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje.
Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »