Almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 *38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- fél citrom reszelt héja és leve
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- kb 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj (lehet több is ízlés szerint)
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél-egy órára hűtőbe betesszük becsomagolva.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, ízlésünk szerinti mennyiséget. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük.
Villával megszurkáljuk és a párolt almát elterítjük rajta egyenletesen, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is.
A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepedne a tészta.
Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje.
Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










