Hozzávalók egy 26 *38 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél-egy órára hűtőbe betesszük becsomagolva.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, ízlésünk szerinti mennyiséget. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük.
Villával megszurkáljuk és a párolt almát elterítjük rajta egyenletesen, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is.
A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben anélkül, hogy elrepedne a tészta.
Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje.
Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.