Almás pite recept

Hozzávalók egy 24*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1.5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre.
Tepsibe téve az egyik tésztát villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk a puhára párolt almát, amit hagytunk kihűlni és belekevertük a zsemlemorzsát. Miután a tölteléket elterítettük az alsó lapon, beterítjük a másik lappal.
A tetejét is villával megszurkáljuk, majd tejjel megkenjük és kristálycukorral gazdagon meghintjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »