Almás pite recept

Hozzávalók egy 24*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1.5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és két részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre.
Tepsibe téve az egyik tésztát villával megszurkáljuk, majd ráhalmozzuk a puhára párolt almát, amit hagytunk kihűlni és belekevertük a zsemlemorzsát. Miután a tölteléket elterítettük az alsó lapon, beterítjük a másik lappal.
A tetejét is villával megszurkáljuk, majd tejjel megkenjük és kristálycukorral gazdagon meghintjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »